Βρειτε μας στα Social Media

XANIA

Έρχονται στην Κρήτη τα F-15 της Σαουδικής Αραβίας

Δημοσιεύτηκε

στις

f15
Διαφήμιση
Διαφήμιση
58 Shares

Στην αεροπορική βάση της Σούδας θα προσγειωθούν έως το Σάββατο συνολικά 6 μαχητικά τύπου F-15 της Βασιλικής Αεροπορίας της Σαουδικής Αραβίας.

Η στάθμευση των μαχητικών στην Κρήτη, θα διαρκέσει περίπου 10 ημέρες και στη διάρκεια αυτού του χρονικού διαστήματος τα F-15 θα πραγματοποιήσουν σειρά ασκήσεων με την Πολεμική Αεροπορία αλλά και τις υπόλοιπες ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις, στο σύνολο του ελληνικού εναέριου χώρου.

Ηδη στη Σούδα έχουν καταφθάσει μεταγωγικά αεροσκάφη από τη Σ. Αραβία μεταφέροντας προσωπικό και υλικό εξοπλισμό που θα χρησιμοποιηθεί κατά την παραμονή των F-15 στην Κρήτη. Η αποστολή F-15 στη Σούδα είχε συμφωνηθεί προ μηνών και η καθυστέρηση ανάπτυξής τους οφείλεται κατά κύριο λόγο στις δυσκολίες που προκαλεί η πανδημία. Πρόκειται για τη δεύτερη στάθμευση μαχητικών από αραβική χώρα σε λιγότερο από επτά μήνες. Τον περασμένο Αύγουστο – Σεπτέμβριο είχαν σταθμεύσει στη Σούδα τέσσερα F-16 της αεροπορίας των ΗΑΕ.

Ελλάδα και Σ. Αραβία συζητούν για περαιτέρω σύσφιγξη των αμυντικών σχέσεών τους, με πλέον βασική παράμετρο την αποστολή μιας πυροβολαρχίας «Πάτριοτ» στην αραβική χώρα τους επόμενους μήνες.

Πηγή: kathimerini

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap