Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Ισχυρός σεισμός 6,1 Ρίχτερ στην Κρήτη

Δημοσιεύτηκε

στις

σεισμός
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ισχυρή σεισμική δόνηση στην Κρήτη, στις 09.24 το πρωί.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών οι σεισμογράφοι τους κατέγραψαν σφοδρή σεισμική δόνηση, με μέγεθος 6.1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που προέρχεται από απόσταση 258 χλμ. ν. της Αθήνας.

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 20 χλμ. ν. των Αντικυθήρων.Ο σεισμός έγινε πολύ αισθητός σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο αλλά και στην Αθήνα, ενώ είχε και διάρκεια.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει πληροφορίες για ζημιές.

Ο κ.Λέκκας τονίζει ότι δεν πρέπει να γίνεται συσχετισμός με τον σεισμό στην Αλβανία και με τη συνολική σεισμική δραστηριότητα στα Βαλκάνια.

 

Σύμφωνα με τον σεισμολόγο Γεράσιμο Χουλιάρα ήταν  σεισμός βάθους καθώς είχε μεγάλο εστιακό και υποθαλάσσιο βάθος. Στο αν είχε σχέση με τον χθεσινό μεγάλο σεισμό της Αλβανίας ο κ. Χουλιάρας σχολίασε κατηγορηματικά «όχι».

Τέλος ήταν καθησυχαστικός λέγοντας ότι «οι σεισμοί βάθους σπάνια προκαλούν ζημιές και δεν παράγουν μετασεισμικές ακολουθίες».

Από την πλευρά του ο Κώστας Παπαζάχος ήταν καθησυχαστικός και τόνισε ότι «δεν πάθαμε και τίποτα σπουδαίο. Είναι περίπου στα 80 χιλιόμετρα βάθος κι έχει ένα μέγεθος της τάξης 6,2 Ρίχτερ. Είναι μια ειδική κατηγορία σεισμών δεν έχει καμία σχέση με ρήγμα, έχει ξαναδώσει τέτοιους σεισμούς το σημείο κάτω από το Αιγαίο, αλλά δίνει ζημιές».

ΒΙΝΤΕΟ: Τι λέει ο Ευθύμης Λέκκας για τον σεισμό στην Κρήτη;

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ