ΚΡΉΤΗ
Αίσθηση προκαλεί η ανάρτηση του γνωστού ποινικολόγου Νίκου Κοτσαμπασάκη για την υπόθεση Σειραγάκη
Αίσθηση προκαλεί η προσωπική φόρτιση αλλά και ο νομικός προβληματισμός που μεταφέρει σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο γνωστός ποινικολόγος Νίκος Κοτσαμπασάκης για την υπόθεση Σειραγάκη.
Ο κ. Κοτσαμπασάκης συμμετέχει στην ομάδα του Δικηγορικού Συλλόγου Ρεθύμνου, υπό τον Πρόεδρο του προέδρου κ. Ε. Μουνδριανάκη η οποία εκπροσωπεί δωρεάν στην ακροαματική διαδικασίας τις οικογένειες των 36 παιδιών που κακοποιήθηκαν σεξουαλικά από τον 52χρονο σήμερα πρώην προπονητή.
«Η εγκληματολογία πρέπει να επαναπροσδιορίσει τη έννοια του αμετανόητο», αλλά και της τιμωρίας ανάλογων εγκλημάτων αναφέρει στο σχόλιο με το οποίο συνοδεύει την αναδημοσίευση της είδησης του neakriti.gr για τη δίκη του καθ έξη παιδεραστή.
Ο γνωστός ποινικολόγος μεταφέρει με πολύ γλαφυρό τρόπο τα όσα βιώνουν όσοι βρίσκονται μέσα στη δικαστική αίθουσα – καθώς η δίκη διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών – αντικρίζοντας τον πρώην προπονητή που όλη η κοινωνία του Ρεθύμνου γνώριζε και εμπιστευόταν, αλλά και ακούγοντας όσα ισχυρίζεται αναφερόμενος στις ανομολόγητες πράξεις του.
«Είναι στιγμές μέσα στη δικαστική αίθουσα, που δεν πιστεύουμε στα αυτιά μας. Και, επειδή το “θέαμα” είναι κακόγουστο και δεν αντέχεται θέλουμε να κλείσουμε τα μάτια μας. Δυστυχώς, η Εγκληματολογία πρέπει να επαναπροσδιορίσει την έννοια του αμετανόητου, η Νομοθετική λειτουργία της Πολιτείας να απειλήσει, επιτέλους, την εσχάτη των ποινών – εννοείται, προφανώς, η ισόβια κάθειρξη – ιδίως στην υποτροπή, πρέπει η υπόθεση αυτή να λειτουργήσει ως ανάχωμα, πρέπει να δούμε τι πήγε λάθος, πώς μπήκε το ερπετό στο σαλόνι μας- για να μην ξανασυμβεί ποτέ.
Στις 10 Νοεμβρίου στον Πειραιά η απάντηση της Πολιτείας στο αδιανόητο πρέπει να είναι και θα αμείλικτη – γιατί μπορεί ως χώρα, ως κοινωνία να χάσαμε πολλά, αλλά δεν θα διαπραγματευτούμε τον πυρήνα της ύπαρξής μας: το παιδί. Στις 10 Νοεμβρίου ο θρασύς και, τολμώ να πω, εμετικός “παιδαγωγός” θα καταλάβει ότι είχε δίκιο ο Α.Λίνκολν: “Μπορείς να κοροϊδεύεις πολλούς για λίγο ή λίγους για πολύ, αλλά δεν μπορείς να τους κοροϊδεύεις όλους για πάντα”.
Ρεπορτάζ: Έλλη Κοκάλη
Πηγή:neakriti