Βρειτε μας στα Social Media

Κόσμος

Δείτε την πανέμορφη οδηγό της Φόρμουλα 1 από τη Σαουδική Αραβία | ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση
0 Shares

Αν σας λέγαμε πώς μια γυναίκα από τη Σαουδική Αραβία είναι οδηγός αγώνων της Φόρμουλα 1, λογικά θα μας περνούσατε ή για τρελούς ή για ονειροπαρμένους. Επειδή όμως η πραγματικότητα ως γνωστόν, ξεπερνάει και την πιο τρελή φαντασία, να σου συστήσουμε την Ασέελ αλ Χαμάντ -την πρώτη γυναίκα οδηγό μονοθέσιου της Φόρμουλα 1 από τη Σαουδική Αραβία.

Σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων, γεννημένη και  κάτοικος της ιδιαίτερα συντηρητικής χώρας της αραβικής χερσονήσου, έκανε πολύ πρόσφατα το όνειρό της πραγματικότητα, αφού κατάφερε ως μέλος της Σαουδαραβικής Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού και της επιτροπής Γυναικών στα μηχανοκίνητα, να καθίσει στο τιμόνι μιας Φόρμουλα 1 στο Grand Prix της Γαλλίας -έστω και στα πλαίσια μια δοκιμαστικής παρέλασης.

«Καταπληκτικό, είναι καταπληκτικό να βλέπω τόσους ανθρώπους γύρω μου. Έχω αγαπήσει τους αγώνες και το μηχανοκίνητο αθλητισμό από πολύ νεαρή ηλικία. Όμως το να οδηγήσω ένα αυτοκίνητο της Formula 1, αυτό πηγαίνει ακόμη και πέρα από τα όνειρά μου και αυτό που νόμιζα ότι ήταν εφικτό» δήλωσε η κοπέλα που έχει γοητεύσει τα διεθνή πρακτορεία με τη συγκλονιστική ομορφιά της. «Πιστεύω ότι σήμερα δεν γιορτάζουμε μόνο τη νέα εποχή των γυναικών που ξεκινούν την οδήγηση αλλά και τη γέννηση των γυναικών στον μηχανοκίνητο αθλητισμό στη Σαουδική Αραβία. Το πιο σημαντικό πράγμα που βλέπω είναι να αρχίσουμε να βλέπουμε την επόμενη γενιά, τα νεαρά κορίτσια να οδηγούν μοτοσικλέτες» έκλεισε τις δηλώσεις της.

Είναι σημαντικό να πούμε πώς μόλις στις 24 Ιουνίου επιτράπηκε στην υπερσυντηρητική Σαουδική Αραβία στις γυναίκες να οδηγούν. Κι ίσως η παρουσία Ασέελ αλ Χαμάντ να μην είναι καθόλου τυχαία, αφού συμβολίζει αυτή την κομβική -και τόσο καθυστερημένη- αλλαγή που συνέβη στην χώρα της.

Δείτε την κούκλα οδηγό της Φόρμουλα 1 

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap