Βρειτε μας στα Social Media
Διαφήμιση minoan

Κόσμος

Σημαντικές ανακαλύψεις στον βυθό της Μαύρης Θάλασσας

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πάνω από 40 βυζαντινά και οθωμανικά πλοία που είχαν ναυαγήσει ανακάλυψαν Άγγλοι αρχαιολόγοι στο βυθό της Μαύρης Θάλασσας, σε πολύ καλή κατάσταση.

Σύμφωνα με είδηση της Daily Mail που μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ομάδα υποθαλάσσιων αρχαιολογικών ερευνών στη Μαύρη Θάλασσα, χρησιμοποίησε δύο τηλεκατευθυνόμενες συσκευές για να ερευνήσει το βυθό, σε βάθος 1800 μέτρων. Η μία από αυτές δημιουργεί υψηλής ανάλυσης τρισδιάστατες εικόνες ενώ η άλλη με κάμερες, προβολείς και ανιχνευτές λέιζερ συνέλεξε πληροφορίες για τον βυθό.

Ο επικεφαλής της ομάδας καθηγητής Δρ. Τζον Ανταμς δήλωσε στην Daily Mail ότι «βασικός σκοπός της επιχείρησης, είναι να κάνουμε γεωφυσικές έρευνες για να εντοπίσουμε τα σημεία όπου βυθίστηκαν τα πλοία και να συλλέξουμε στοιχεία που θα μας εξηγήσουν την ιστορία της Μαύρης Θάλασσας».

Οι αρχαιολόγοι που εξερεύνησαν τον φλοιό και φωτογράφισαν τους σκελετούς των πλοίων, σημειώνουν ότι λόγω έλλειψης οξυγόνου τα πλοία είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Οι έρευνες πραγματοποιήθηκαν κατά μήκος των παλαιών διαδρομών που συνέδεαν το Βυζάντιο με άλλες χώρες.

 

Πηγή: newsbeast

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ