Βρειτε μας στα Social Media

Κόσμος

Σ΄αυτό το νησί το party δεν σταματά ποτέ…! Αυτή είναι η νέα Μύκονος… (PHOTOS)

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μπορεί το Split και το Dubrovnik να μας έχουν απασχολήσει πολύ τα τελευταία χρόνια, η Κροατία όμως έχει πολλούς ακόμα προορισμούς που διεκδικούν δυναμικά μια θέση στο ταξιδιωτικό μας ημερολόγιο με αποκορύφωμα τα… πολυσυλλεκτικά νησιά της! Ένα από αυτά είναι και τo Pag που αποτελεί μια από τις πολλές εκπλήξεις της χώρας και αμέσως μόλις φτάσετε θα νιώσετε την αίσθηση του να βρίσκεστε κάπου εντελώς μοναδικά.

Είναι γνωστό για το… σεληνιακό του τοπίο, τους απομονωμένους όρμους του, τις δαντέλες, το αλάτι και το πεντανόστιμο αλμυρό τυρί (Paski sir) που παράγει αλλά και το ξέφρενο clubbing αφού από το 2007 η παραλία Zrce κοντά στην περιοχή Novalja στο βόρειο κομμάτι του νησιού είναι το μόνο μέρος σε όλη τη χώρα όπου τα bars και τα clubs έχουν άδεια για να λειτουργούν όλο το 24ωρο!

Εδώ οι μέρες του καλοκαιριού μοιάζουν με αυτές στην Ibiza και κλείνουν με τον καλύτερο τρόπο με τα after-beach-parties στο Kalypso, το Papaya και το Aquarius, που όταν πέφτει η νύχτα μεταμορφώνονται στα πιο up beat clubs και φιλοξενούν κατά καιρούς παγκοσμίως διάσημους Dj’s.

Η μικρή πρωτεύουσα, Pag, έχει αναγεννησιακό χρώμα και προσφέρεται για περιηγήσεις, ενώ όταν δεν βρίσκεστε στην παραλία σίγουρα θα περνάτε τις ώρες σας σε ένα τραπέζι! Η βολική του πρόσβαση μέσω ξηράς είναι καλή ευκαιρία και για μια mini εκδρομή για ποδηλατάδα στα εθνικά πάρκα Paklenica και Velebit ακριβώς απέναντι στην ενδοχώρα.

ΔΙΑΜΟΝΗ-ΦΑΓΗΤΟ: Αφού η καρδιά του απόλυτου beach life χτυπάει στη Novalja τι καλύτερο από το να μείνετε εκεί, όπως στο Hotel Boskinac ένα μικρό stylish ξενοδοχείο φωλιασμένο ανάμεσα σε αμπελώνες που ξεχωρίζει εκτός των άλλων για το οινοποιείο και το εστιατόριό του (από €170/δίκλινο με πρωινό, Skopaljska Ulica 220, www.boskinac.com).

Κάντε κλικ ΕΔΩ για να ανακαλύψετε τα Elaphiti Islands της Κροατίας!

Για το φαγητό, οι επιλογές ποικίλες. Για μια αυθεντική εμπειρία ξεχωρίσαμε την ταβέρναBile στην πρωτεύουσα όπου θα δοκιμάστε -μεταξύ άλλων- prsut (δαλματικό διπλοκαπνιστό ζαμπόν), το διάσημο τυρί και τοπικά κρασιά, ενώ αν είστε τυχεροί μπορεί να πετύχετε και ντόπιους να τραγουδούν παραδοσιακές μελωδίες (Jurija Dalmatinca 35, tel. +385 23 611127).

ΠΩΣ ΝΑ ΠΑΤΕ: Θα πετάξετε από Αθήνα με Croatia Airlines (www.croatiaairlines.com)για Zadar μέσω Zagreb από €325 με επιστροφή και από εκεί θα φτάσετε στο Pag οδικώς, καθώς συνδέεται με γέφυρα με την ηπειρωτική χώρα 70χλμ. βόρεια του Zadar.

Πηγή: travelstyle.gr.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ