Βρειτε μας στα Social Media

Κόσμος

Εξερευνήστε τα πιο άγρια σημεία του κόσμου | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο πλανήτης μας είναι ένα όμορφο και συναρπαστικό μέρος που ποτέ δεν σταματά να μας καλεί να τον εξερευνήσουμε. Στις φωτογραφίες που ακολουθούν από το national geographic, η μαγεία της φύσης συνεχίζει να μας εκπλήσσει.

Νήσος Μολοκάι, Χαβάη

ksomsosmerh1

Ανέγγιχτο από την μαζική ανάπτυξη, αυτό το νησί των 16 χλμ έχει πάνω από εκατό μίλια ακτών, κρυμμένους καταρράκτες και αρχαία ερείπια.

Εθνικό Πάρκο Jasper, Αλμπέρτα, Καναδάς

ksomsosmerh2

Το μεγαλύτερο εθνικό πάρκο στα καναδικά Βραχώδη Όρη έχει μια άγρια ομορφιά. Το εντυπωσιακό γαλάζιο νερό του ποταμού Athabasca περνά μέσα από την φύση χαράζοντας μια πορεία μεταξύ απόκρημνων χαραδρών και καλώντας τους πεζοπόρους και τους φωτογράφους να το ανακαλύψουν.

Όρος Roraima, Βενεζουέλα

ksomsosmerh3

Οι πρόωροι εξερευνητές από την Ευρώπη το είχαν χαρακτηρίσει ως απρόσιτο καθώς είναι περικυκλωμένο από τροπικό δάσος. Ωστόσο για τους θαρραλέους η αποζημίωση είναι η μαγική θέα από την κορυφή του.

Εθνικό Πάρκο Canyonlands, Γιούτα

ksomsosmerh4

Μια παρέλαση από βράχους συναντά κανείς στα φαράγγια της Γιούτα που μοιάζουν σχεδόν σαν γλυπτά.

Λείοι βράχοι, ποτάμια, στενά φαράγγια, διάσπαρτα αγριολούλουδα, κρυμμένα λιβάδια και απόκοσμα χρώματα συνθέτουν το σκηνικό στο πάρκο.

Νότιο Περού

ksomsosmerh5

Κάθε χρόνο στο Περού, τα άγρια βικούνια μαζεύονται για το ετήσιο κούρεμα τους που αποτελεί μέρος των παραδόσεων των Ίνκας. Οι βοσκοί των Άνδεων συγκεντρώνουν αυτά τα άγρια, μακρύλαιμα ξαδέλφια των λάμα για το πολύτιμο μαλλί τους, που θεωρείται ένα από τα καλύτερα στον κόσμο.

Νησιά Φερόε, Δανία

ksomsosmerh7

Το καταπράσινο σκηνικό της φύσης φαίνεται να αγκαλιάζει τα μικρά σπιτάκια σε αυτό το απομονωμένο μέρος της Δανίας.

Το νησί Streymoy, είναι μόνο ένα από τα 18 που απαρτίζουν το ανεμοδαρμένο αρχιπέλαγος που βρίσκεται περίπου 200 μίλια από την ακτή της Σκωτίας.

Κοιλάδα Engadine, Ελβετία

ksomsosmerh8

Το παραμυθένιο αυτό σκηνικό προσελκύει τουρίστες πάνω από τρεις αιώνες. Η εκθαμβωτική ατμόσφαιρα τον χειμώνα δημιουργείται από αμέτρητα κρύσταλλα πάγου που αστράφτουν στο φως του ήλιου.

Εθνικό πάρκο λιμνών Πλίτβιτσε, Κροατία

ksomsosmerh9

Ένα δίκτυο από ξύλινα μονοπάτια προσελκύει περισσότερους από ένα εκατομμύριο επισκέπτες το χρόνο για να εξερευνήσουν καταρράκτες, ρυάκια, σπηλιές και λίμνες στο εντυπωσιακό πάρκο της Κροατίας.

Κοιλάδα του Νείλου, Αίγυπτος

ksomsosmerh10

Ο ναός Karnak που απεικονίζεται εδώ, χτίστηκε γύρω στο 2000 π.Χ.. και καθώς λένε, αν μπορείτε να είστε εκεί την ώρα που ανοίγει ο ναός, κατά τις έξι τα χαράματα, είναι ιδανικά για να νιώσετε στο μέγιστο την ιερότητα του χώρου.

Περιοχή Samburu, Κένυα

ksomsosmerh11

Στην πατρίδα των Samburu, οι γηγενείς εξακολουθούν να στολίζουν τα μαλλιά τους και το πρόσωπό τους με πηλό από ώχρα που ταιριάζει με το περιβάλλον τους.

Βόρεια του όρους Κένυα, το έδαφος εξελίσσεται από το χρώμα της σκουριάς μέχρι το βαθύ κόκκινο.

Ακτή των Σκελετών, Ναμίμπια

ksomsosmerh12

Μια από τις πιο παρθένες ακτές του πλανήτη εκτείνεται πάνω από 300 μίλια κατά μήκος της βόρειας ακτής της Ναμίμπια.
Κατά το παρελθόν ήταν έρημη, ωστόσο τώρα η ακτή είναι γεμάτη από πλούσια άγρια ζωή, από πλάσματα της θάλασσας και της ερήμου μέχρι ζώα της σαβάνας.

Μοναστήρι Davit Gareja, Γεωργία

ksomsosmerh13

Ψηλά στα βράχια των απομακρυσμένων συνόρων της Ανατολικής Γεωργίας με το Αζερμπαϊτζάν, το Davit Gareja είναι ένα συγκρότημα από 19 μεσαιωνικά μοναστήρια – σπηλιές.

Θεωρούνται αριστουργήματα της γεωργιανής τέχνης και τα σπήλαια κάποτε φιλοξενούσαν περίπου 5.000 κελιά. Ένα σπήλαιο εξακολουθεί να λειτουργεί ως μοναστήρι και οι μοναχοί ακούγονται μερικές φορές να ψέλνουν στην απόκοσμη σιωπή της έρημης στέπας.

Κοιλάδα του Gangtey, Μπουτάν

ksomsosmerh14

Με θέα που κόβει την ανάσα, η ελάχιστα γνωστή Κοιλάδα Gangtey στο Μπουτάν βρίσκεται στις ηλιόλουστες δυτικές πλαγιές των Μαύρων Βουνών.

Φτιαγμένη τον 17ο αιώνα η μονή Gangtey φιλοξενεί τις θρησκευτικές γιορτές των Τσέτσου.

Οι Λόφοι της Σοκολάτας, Φιλιππίνες

ksomsosmerh15

Οι κωνικοί λόφοι του νησιού Bohol στις Φιλιππίνες αποτελούν ένα μυστήριο της φύσης. Αν και το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου είναι καταπράσινοι, σε περιόδους ξηρασίας παίρνουν ένα χρώμα παρόμοιο με της σοκολάτας.

Σπηλιές Waitomo, Νέα Ζηλανδία

ksomsosmerh16

Μυστηριώδης μπλε «αστέρια» ανάβουν σε μια σπηλιά γνωστή ως «Πυγολαμπίδα» κατά μήκος του ποταμού Waitomo στο βόρειο νησί της Νέας Ζηλανδίας.

Ένα τουριστικό αξιοθέατο από το 1880, το σπήλαιο παραμένει πηγή θαυμασμού για τους επισκέπτες. Η απόκοσμη λάμψη του προέρχεται από προνύμφες από σκνίπες που βρίσκονται μόνο στη Νέα Ζηλανδία και την Αυστραλία.

Επαρχία Χουχούι, Αργεντινή

ksomsosmerh6

Η επαρχία Χουχούι στη βορειοδυτική Αργεντινή συνδέει τη χώρα με την έρημο, μια απομακρυσμένη γη, άγονη και εντυπωσιακή.

Μια συνεχώς μεταβαλλόμενη παλέτα από φως, σκιάσεις και χρώματα μετατρέπουν το Χουχούι σε παράδεισο κάθε φωτογράφου.

Οι εντυπωσιακές αλυκές του Salinas Grandes, που απεικονίζονται εδώ μοιάζουν με ορθογώνιες πισίνες.

 

 

Πηγή: newsbeast

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ