Βρειτε μας στα Social Media

ΕΛΛΑΔΑ

Τελεσίγραφο Πλεύρη: Εκτός ΕΣΥ οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί στις 31/03

Δημοσιεύτηκε

στις

Πλεύρης
Διαφήμιση
Διαφήμιση
67 Shares

Την πρόθεση της κυβέρνησης να αποκλιμακώνονται διαρκώς τα μέτρα εξέφρασε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Ο κ. Πλεύρης είπε ότι: «Η συνολική αντίληψη όλων των υπουργών της ΕΕ είναι ότι θα πρέπει να οδηγηθούμε σε πλήρη αποκλιμάκωση των μέτρων να μείνουμε μόνο στα απαραίτητα». Και εξήγησε: «Επειδή η νοσηρότητα της Όμικρον έχει άλλα χαρακτηριστικά πιο ήπια και ακριβώς επειδή η μεταδοτικότητά της είναι ανεξέλεγκτη όσα μέτρα και να πάρεις δεν σταματάει και έτσι, η γραμμή είναι η πλήρης αποκλιμάκωση. Η φιλοσοφία όλων των υπουργών Υγείας της ΕΕ είναι ότι δεν πρέπει να περιορίζουμε τις κοινωνίες. Η μάσκα και η τηλεργασία δεν περιορίζουν την κοινωνική ζωή. Αυτό που έχει μείνει ως απαγόρευση είναι η όρθια διασκέδαση και τα γήπεδα που εξετάζουμε πως θα τα αλλάξουμε. Η επιτροπή θα συνεδριάζει εβδομάδα – εβδομάδα και θα αποκλιμακώνονται τα μέτρα. Πρόθεσή μας είναι να μείνουν μόνο τα απολύτως απαραίτητα μέτρα».

Για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς ο κ. Πλεύρης είπε ότι το μέτρο της αναστολής ισχύει για τους υγειονομικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί. Θα μείνουν σε αναστολή έως τις 31/03 και θα γίνει συνολική ρύθμιση για το αν θα παραμείνουν ή όχι στο σύστημα και αν θα γίνει υποχρεωτικός σε μόνιμη βάση ο εμβολιασμός για τους υγειονομικούς.

«Ο νόμος για την αναστολή έλεγε ότι αν δεν έχεις κάνει τις 2 δόσεις μπαίνεις σε αναστολή. Αυτός ο νόμος δεν έχει αλλάξει. Μέχρι τις 31/3 θα έχει αλλάξει ο νόμος. Όσοι υγειονομικοί δεν έχουν κάνει την 3 δόση δεν μπορούν αυτή την στιγμή να μπουν σε αναστολή. Όταν θα γίνει τυπικό προσόν ο εμβολιασμός θα τίθενται αυτόματα εκτός ΕΣΥ. Όσοι έχουν ελπίδες ότι 31 Μαρτίου θα άρουμε την αναστολή αυτό δεν θα γίνει», τόνισε χαρακτηριστικά.

Επίσης, ο κ. Πλεύρης ξεκαθάρισε ότι από τις 7 Φεβρουαρίου θα θεωρείται ανεμβολίαστος όποιος δεν έχει προχωρήσει στην τρίτη δόση του εμβολιασμού του.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap