Βρειτε μας στα Social Media

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πιο κοντά στην κανονικότητα – Όρθιοι στα μπαρ, 50% στα γήπεδα και επανέναρξη σχολικών εκδρομών

Δημοσιεύτηκε

στις

γήπεδα
Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Κλείδωσε» τελικά η απόφαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας σχετικά με τη «χαλάρωση» των μέτρων στην εστίαση και ειδικότερα σε ό,τι αφορά την άρση της απαγόρευσης για τους όρθιους πελάτες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του CNN Greece, οι ειδικοί εισηγούνται την αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα στο 50% για τους εμβολιασμένους θεατές, ενώ δίνουν το «πράσινο φως» για τη διεξαγωγή πολυήμερων σχολικών εκδρομών από την Τρίτη 1η Μαρτίου 2022.

Αντίθετα, δεν αλλάζει κάτι όσον αφορά στο θέμα των Καρναβαλικών παρελάσεων, ενόψει της Αποκριάς.

Παράλληλα, όπως όλα δείχνουν, η Επιτροπή δεν θα εισηγηθεί άνοιγμα και ελευθερίες για τις παρελάσεις, καθώς όπως αναφέρουν, κάτι τέτοιο θα πυροδοτήσει μία πολύ αυξημένη επιδημιολογική κατάσταση, κάτι που δεν συμφέρει κανέναν αυτήν την στιγμή, την ώρα που η χώρα παλεύει να πάρει μία ανάσα και που αρχίζει να αχνοφαίνεται ελαφρά μείωση στους σκληρούς δείκτες, όπως θάνατοι και διασωληνώσεις στις ΜΕΘ.

«Το πνεύμα των μελών της Επιτροπής είναι ενιαία αντιμετώπιση σε όλη τη χώρα, καθώς είναι δύσκολο να χρησιμοποιηθεί ιχνηλάτηση σε ανοικτούς χώρους που πραγματοποιούνται παρελάσεις», δήλωσαν σχετικά Παπαευαγγέλου και Μαγιορκίνης, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης από το υπουργείο Υγείας, προ ολίγων ημερών.

Η ανακοίνωση Πλεύρη

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της επιτροπής των ειδικών, ο υπουργός Υγείας, Θανάσης Πλεύρης, δήλωσε τα εξής:

«Στη σημερινή συνεδρίασή της η επιτροπή εμπειρογνωμόνων, κατόπιν αιτήματος της κυβέρνησης, εισηγήθηκε την άρση της απαγόρευσης της όρθιας διασκέδασης, την έναρξη πραγματοποίησης των σχολικών εκδρομών, την αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα στο 50% και την εφαρμογή της τηλεργασίας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στο 20%.

Σε αυριανή της συνεδρίαση, η επιτροπή θα εξετάσει επιμέρους αιτήματα. Η εισήγηση της επιτροπής γίνεται αποδεκτή από την κυβέρνηση και οι λεπτομέρειες θα διευκρινιστούν στην υπό έκδοση ΚΥΑ. Τα νέα μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή από το Σάββατο 19.02.22».

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ