Βρειτε μας στα Social Media

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κορονοϊός: Οι τρεις περιφέρειες με τη μεγαλύτερη αύξηση κρουσμάτων και το νησί στο βαθύ «κόκκινο»

Δημοσιεύτηκε

στις

κορονοιός
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο νέος κορονοϊός εξακολουθεί να σαρώνει και στη χώρα μας, όπου οι νεκροί και οι διασωληνωμένοι συνεχίζουν να ανησυχούν τους επιστήμονες.

Παράλληλα, η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγεία αυξάνεται ολοένα και περισσότερο. Το ιικό φορτίο σε περιοχές της Ελλάδας έχει πάρει την ανιούσα, με ένα νησί μας να αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα.

Πρόκειται για την Τήνο, η οποία σε βάθος 7ημερου έχει αύξηση κρουσμάτων που φτάνει το 140%. Επιπλέον, ανησυχία υπάρχει στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, της Αττικής και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Όσον αφορά στα σημερινά (2/10) στοιχεία που ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.837 , εκ των οποίων 6 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 660.166 (ημερήσια μεταβολή +0.3%), εκ των οποίων 50.9% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 77 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.183 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 29, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 14.889 θάνατοι. Το 95.4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 332 (63.9% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη. To 80.1% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 296 (89.16%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 36 (10.84%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.167 ασθενείς.

Οι εισαγωγές 2 νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 153 (ημερήσια μεταβολή -8.93%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 170 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη)».

«Αγριεύει» η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη

Αυξητική τάση στη συγκέντρωση του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα της Θεσσαλονίκης έδειξαν οι τελευταίες μετρήσεις της εβδομάδας για την έρευνα που διεξάγει η Ομάδα Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΑΠΘ με την ΕΥΑΘ, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στο πλαίσιο του Εθνικού Δικτύου του ΕΟΔΥ.

Συγκεκριμένα, στα δείγματα που λαμβάνονται καθημερινά στην είσοδο της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Θεσσαλονίκης, αναφορικά με τις εξορθολογισμένες τιμές σχετικής έκκρισης ιικού φορτίου, η μέση τιμή των δύο πιο πρόσφατων μετρήσεων, δηλαδή της Τετάρτης 29/09 και της Πέμπτης 30/09 είναι:

-Αυξημένη (+28%) σε σχέση με τη μέση τιμή των δύο αμέσως προηγούμενων μετρήσεων της Δευτέρας 27/09 και της Τρίτης 28/09

-Αυξημένη (+41%) σε σχέση με την μέση τιμή της προηγούμενης Τετάρτης 22/09 και Πέμπτης 23/09

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ