Βρειτε μας στα Social Media

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καταγγελία από χαροκαμένο πατέρα στην Πάτρα: «Άργησαν να διασωληνώσουν το παιδί μου»

Δημοσιεύτηκε

στις

κορονοϊός
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συγκλονίζει ο πατέρας του -μόλις 20 μηνών- μωρού που μπήκε το μεσημέρι της Πέμπτης στο Καραμανδάνειο με πυρετό και κατέληξε μέσα σε λίγες ώρες εγκεφαλικά νεκρό στην εντατική του Ρίου.

Ο πατέρας του παιδιού προχώρησε σε σοβαρές καταγγελίες στην εκπομπή “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου για όσα συνέβησαν τις δραματικές ώρες στο νοσοκομείο. Όπως υποστήριξε, ο αναισθησιολόγος όχι μόνο καθυστέρησε να διασωληνώσει το παιδί του, αλλά αρνιόταν κιόλας να το κάνει.

«Ο αναισθησιολόγος αρνήθηκε να κάνει αυτό που τον διατάξανε να κάνει δηλαδή τη διασωλήνωση. Είδαμε μια γιατρό η οποία είχε αγανακτήσει με όλο το σύστημα, να χτυπιέται για να γίνει διασωλήνωση, να τρέχει για να μπορέσει να γίνει κάτι. Όλα γίνονταν με αργούς ρυθμούς. Όταν η γιατρός του Καραμανδάνειου ενημέρωσε τον κύριο Ηλιάδη για την κατάσταση του παιδιού, ο Ηλιάδης διέταξε κατευθείαν να γίνει διασωλήνωση του παιδιού κάτι που δεν έγινε. Η διασωλήνωση, είχε δώσει εντολή ο κύριος Ηλιάδης να γίνει 7.30 το απόγευμα και η διασωλήνωση έγινε στις 10:30 με 11:00».

Ενώ ο πατέρας καταγγέλλει πως η διασωλήνωση έπρεπε να γίνει στις 7 και τελικά έγινε στις 10.30 το βράδυ με καθυστέρηση 3,5 ωρών, ιατρικές πηγές υποστηρίζουν στο “Live News” πως το παιδί υποτροπίασε όχι στις 7, αλλά στις 8.40 με τον αναισθησιολόγο να φτάνει στο νοσοκομείο μισή ώρα αργότερα.

«Επ’ ουδενί δεν αδιαφόρησε και δεν αρνήθηκε τη διασωλήνωση. Ο αναισθησιολόγος ήρθε οικειοθελώς από το σπίτι του για τη διασωλήνωση. Από τον Ιούνιο και μετά οργανική θέση αναισθησιολόγου δεν υπάρχει στο νοσοκομείο μας. Δανειζόμαστε αναισθησιολόγους από άλλα νοσοκομεία. Κι ο συγκεκριμένος υγειονομικός ήρθε οικειοθελώς από το σπίτι του για να βοηθήσει, δεν μένει στην περιοχή. Μάλιστα ακολουθούσε με το αυτοκίνητο του το ασθενοφόρο που οδήγησε στη συνέχεια το παιδί στο Ρίο. Ο ίδιος το παρέδωσε στην μονάδα».

Το παιδί μεταφέρεται διασωληνωμένο στην εντατική του Ρίου εκεί όπου λίγο μετά τα μεσάνυχτα οι γονείς ενημερώνονται πως το παιδί τους είναι εγκεφαλικό νεκρό.

«Εντεκάμιση ώρα φτάνει το παιδί στο Ρίο κι εμείς είχαμε μια ενημέρωση μετά τις 12:30 ότι το παιδί έφτασε από το Καραμανδάνειο στο νοσοκομείο του Ρίου – από τον κύριο Ηλιάδη ενημερωθήκαμε- εγκεφαλικά νεκρό», δήλωσε ο πατέρας του παιδιού.

Σοκάρει η μαρτυρία του πατέρα πως ο ίδιος με το αυτοκίνητο του έφτασε γρηγορότερα στο νοσοκομείο από ό,τι το ασθενοφόρο που έφερνε το παιδί του.

«Πήγαμε με το δικό μας αυτοκίνητο στο Ρίο και πρέπει να πω ότι εμείς φτάσαμε γρηγορότερα από το ασθενοφόρο. Και δεν ήμουν σε κατάσταση να οδηγήσω».

 

Λάθη και αναλγησία καταγγέλλουν οι γονείς που ζητούν να μάθουν γιατί χάθηκαν πολύτιμα λεπτά μέχρι τη διασωλήνωση του παιδιού τους.

«Έψαχναν μέχρι και κάβουρα για να αλλάξουν την μπουκάλα του οξυγόνου. Με μια φούσκα έδιναν οξυγόνο στο παιδί. Τον είδα με τα μάτια μου τον διασώστη του ΕΚΑΒ να ψάχνει να βρει κάβουρα για να βάλουν οξυγόνο στο παιδί», συμπλήρωσε ο πατέρας.

«Όταν το παιδί φεύγει από το δωμάτιο για να κατέβει τις σκάλες και να μπει στο ασθενοφόρο χρειάζεται φορητή μπουκάλα οξυγόνου. Η πρώτη μπουκάλα δεν εφάρμοζε σωστά στον αναπνευστήρα κι εκεί είπαν μήπως τον ξεβιδώνανε αλλά τελικά έφεραν μια άλλη και τελείωσε εκεί το θέμα. Δεν έμεινε το παιδί ποτέ χωρίς οξυγόνο, ποτέ», αναφέρουν οι ιατρικές πηγές.

Πηγή: newsit.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ