Βρειτε μας στα Social Media

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δολοφονία 19χρονου Άλκη: Πληροφορίες ότι βρέθηκε δεύτερο μαχαίρι με κηλίδες αίματος

Δημοσιεύτηκε

στις

ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την κάθε λεπτομέρεια που θα μπορούσε να τους οδηγήσει στα χνάρια των υπόλοιπων ατόμων που συμμετείχαν στη δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη εξετάζουν οι Αρχές.

Μάλιστα, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, εντοπίστηκε και δεύτερο μαχαίρι με κηλίδες αίματος στη σκηνή του εγκλήματος. Το μαχαίρι έχει μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να εξεταστεί σε ποιον ανήκουν οι κηλίδες αίματος.

Στο μεταξύ, όπως μετέδωσε το OPEN TV, στις έρευνες μπαίνει πλέον και η ΕΥΠ και θεωρείται θέμα χρόνου το να συλληφθούν και οι άλλοι δράστες, από τη στιγμή μάλιστα που έχουν ταυτοποιηθεί.

«Μπαμπά πήγαινε στον Άλκη, δεν μπόρεσα να τον σώσω»

Συγκλονιστικές ήταν οι στιγμές που ακολούθησαν μετά τη δολοφονική επίθεση στον 19χρονο Άλκη και την παρέα του στην περιοχή της Χαριλάου και που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το Voria.gr. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, μετά την επίθεση άτομα του στενού περιβάλλοντος της παρέας του Άλκη, έφτασε ο πατέρας του Αγ. ο οποίος ενημερώθηκε για το περιστατικό και πήγε πάνω από τον γιο του ώστε να δει εάν είναι καλά. Τότε ο Αγ., με όση δύναμη του είχε απομείνει, είπε στον πατέρα του να τον αφήσει και ότι ο Άλκης πεθαίνει. «Άσε με εμένα, μπαμπά, πήγαινε στον Άλκη, δεν μπόρεσα να τον σώσω»…

Στο σημείo έφτασαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ. Τα τρία παιδιά διεκομίσθησαν στο νοσοκομείο Παπανικολάου. Ο Άλκης δεν κατάφερε να αντέξει και κατέληξε, ενώ τα δύο άλλα παιδιά έφεραν τραύματα που όμως δεν ήταν επικίνδυνα για τη ζωή τους. Σήμερα πήραν εξιτήριο και επέστρεψαν στα σπίτια τους.

Yπενθυμίζεται ότι δίπλα στο σημείο, όπου βρέθηκε δολοφονημένος ο 19χρονος Άλκης από χούλιγκαν τα ξημερώματα της Τρίτης εντοπίστηκε ρόπαλο που είναι το αποδεικτικό στοιχείοτης ενοχής του 23χρονου φερόμενου ως δολοφόνου, ο οποίος έχει συλληφθεί από την Τετάρτη και σήμερα Πέμπτη καταδικάστηκε σε 4 χρόνια και 3 μήνες κάθειρξης χωρίς αναστολή καθώς και χρηματική ποινή, ενώ αυτή είναι μόνο η πρώτη του ποινή. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου στο OPEN, πάνω σε αυτό το ρόπαλο έχουν εντοπιστεί στοιχεία τόσο του θύματος, όσο και το δράστη.

Παράλληλα έχουν «μιλήσει» και οι τηλεφωνικές κλήσεις. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, υπάρχει πλέον υλικό το οποίο φανερώνει με ποιους μίλησε ο 23χρονος μετά τη δολοφονία του Άλκη και με ποιους μίλησε αφότου διέπραξε το αποτρόπαιο έγκλημα. Στα τηλεφωνήματα αυτά έχει μιλήσει με κάποια από τα 10 – 15 άτομα που πήραν μέρος στη δολοφονική επίθεση.

Το αρμόδιο τμήμα της ΕΛ.ΑΣ εδώ και αρκετό καιρό είχε κάνει μία «χαρτογράφηση» των χούλιγκαν της Θεσσαλονίκης και λίγες ώρες μετά την δολοφονία του Άλκη και τον τραυματισμό των δύο φίλων του οι Αρχές γνώριζαν καλά, ποιο βρέθηκαν στο συγκεκριμένο σημείο και το μόνο που έλειπε ήταν τα αποδεικτικά στοιχεία να σχηματιστεί η δικογραφία.

Δύο ακόμα άτομα έχουν τακτοποιηθεί για συμμετοχή στη δολοφονία – Τι επόμενες ώρες συλλήψεις

Τουλάχιστον δύο ακόμα από τα άτομα που επέβαινα στα αυτοκίνητα που σταμάτησαν στη Χαρίλαου και συμμετείχαν στη δολοφονία του αδικοχαμένου φοιτητή, έχει τακτοποιήσει η Αστυνομία.

Η ΕΛ.ΑΣ. τις τελευταίες ώρες έχει προχωρήσει σε ένα μπαράζ ερευνών για να βρεθούν τα άτομα που συμμετείχαν στην καταδρομική επίθεση και η συμμετοχή των δύο αυτών ατόμων φαίνεται πως έχει «δέσει». Σύμφωνα με το OPEN, στο ένα από τα δύο άτομα ανήκει το δεύτερο όχημα (μαύρο) που χρησιμοποίησαν οι κακοποιοί και φαίνεται ξεκάθαρα στο βίντεο (το ασημί όχημα ανήκει στον 23χρονο). Σύμφωνα με αξιωματικούς της Ασφάλεια Θεσσαλονίκης το άτομο έχει εντοπιστεί και είναι θέμα χρόνου να συλληφθεί.

Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για το δεύτερο άτομο που έχει τακτοποιηθεί ότι συμμετείχε στηνδολοφονική επίθεση. Μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να συλληφθούν και οι δύο. Υπενθυμίζεται ότι εκτός από την μαχαιριά που έκοψε τη μηριαία αρτηρία του Άλκη ο αδικοχαμένος φοιτητής έφερε και κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις από χτυπήματα των δραστών και μένει να ξεκαθαριστεί πόσοι και ποιο από τους δράστες χτυπούσαν εκείνον και τους φίλους του για να σχηματιστεί η δικογραφία σε βάρος τους.

Την ίδια ώρα η ΕΛΑΣ έχει προχωρήσει και σε έρευνες σε διάφορα στέκια οπαδών σε ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη για να συλλεχθούν και άλλα στοιχεία που θα οδηγήσουν στην πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Βαρύ κατηγορητήριο για τον 23χρονο φερόμενο ως δράστη

Βαρύ είναι το κατηγορητήριο για τον 23χρονο βασικό ύποπτο για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη. Ο φερόμενος ως δολοφόνος ανακρίθηκε επί έξι ώρες από τις δικαστικές αρχές την Πέμπτη και όμως δεν είπε ούτε λέξη για το έγκλημα παρόλο που τα στοιχεί σε βάρος του είναι αδιάσειστα. «Γιατί με φέρατε εδώ; Δεν έχω τίποτα να σας πω. Μην με ρωτάτε. Θέλω τον δικηγόρο μου», ήταν οι μόνες φράσει που έλεγε στον ανακριτή». Ο 23χρονος έφτασε νωρίς το πρωί στο Αστυνομικό Μέγαρο φορώντας αλεξίσφαιρο και υπό δρακόντια μέτρα ασφαλείας.

Σε βάρος του έχει σχηματιστεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο από κοινού και απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή από κοινού. Εκδικάστηκε στο αυτόφωρο δεύτερηδικογραφία σε βάρος του και καταδικάστηκε σε 4 χρόνια και 23 μήνες φυλάκιση χωρίς αναστολή. Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για παράνομη οπλοκατοχή και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Το Δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για πέντε πράξεις και συγκεκριμένα: λειτουργία λέσχης φιλάθλων χωρίς άδεια, κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν βλάβη, κατοχή κροτίδων, παράνομη οπλοκατοχή και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος. Ο 23χρονος κατηγορήθηκε για τα ευρήματα στον σύνδεσμο του ΠΑΟΚ στην Παλαιών Πατρών Γερμανού στο κέντρο της Θεσσαλονίκης όπου βρέθηκαν ρόπαλα, σουγιάδες, σωλήνες κ.α. Οι κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος ήταν κατοχή εκρηκτικών υλών και άλλα αντικείμενα καθώς ο 22χρονος φέρεται ως ο εκπρόσωπος του συνδέσμου.

Σημειώνεται πως για τον 23χρονο εκκρεμεί η απολογία του στον Ανακριτή για την υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου και τον τραυματισμό δύο ακόμη νεαρών.. Πήρε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα και παραμένει υπό κράτηση.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ