Βρειτε μας στα Social Media

ΕΛΛΑΔΑ

«Άγνωστοι νεκροί του Έθνους ακούστε!» | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Εύζωνες
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αναμφίβολα ένα από τα πιο συγκινητικά στιγμιότυπα της σημερινής ιστορικής παρέλασης για την συμπλήρωση 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, ήταν η παρέλαση των Ευζώνων.

Για μία ακόμη φορά, συγκέντρωσαν όλα τα βλέμματα: τόσο του κοινού που παρακολουθούσε (δυστυχώς) από τις οθόνες, όσο και και των υψηλών προσκεκλημένων.

« Αν ακούτε στη ζωντανή μετάδοση να έπεσε ο ρυθμός της μπάντας, είναι γιατί ερχόμαστε», έγραψε -λίγο πριν περάσουν οι Εύζωνες από τις οθόνες μας- η σελίδα της «Προεδρικής Φρουράς» στο Twitter, προϊδεάζοντας έτσι τους θεατές για το τι θα ακολουθήσει.

Λίγο αργότερα, με νέα ανάρτηση, η «Προεδρική Φρουρά» ενημέρωνε τους ακόλουθούς της και όσους παρακολουθούσαν την παρέλαση για το εθιμοτυπικό που ακολουθείτε αλλά και το μήνυμα που θέλουν να στείλουν για την επέτειο των 200 χρόνων από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης: «Οι Εύζωνες κατά τον βηματισμό χτυπούν το τσαρούχι για να ακούνε οι Άγνωστοι νεκροί του Έθνους. Σήμερα κατά την αποχώρηση τους από το Μνημείο, η απόλυτη ησυχία που επικρατούσε, το χτύπημα ακουγόταν ως Σύνθημα, για την νέα αρχή του Ελληνισμού».

Μάλιστα, η πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα ανάρτησε ένα βίντεο στο λογαριασμό της στο Twitter, από την παρέλαση των Ευζώνων, γράφοντας: «Οι φίλοι και οι γείτονές μας, οι Εύζωνες. Χρόνια Πολλά. Γαλλία Ελλάδα 200 χρόνια».

Δείτε το επιβλητικό «πέρασμα» των Ευζώνων στην σημερινή παρέλαση:

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ