Βρειτε μας στα Social Media

ΕΛΛΑΔΑ

Τόρνος Ευρυτανίας: Άγρια ομορφιά μέσα σε γκρεμούς και βράχια | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε υψόμετρο 800 μέτρων, στο νοτιοδυτικό άκρο του νομού Ευρυτανίας, ξεπροβάλλουν μέσα από τα έλατα τα πετρόχτιστα σπίτια του χωριού Τόρνος. Το χωριό μοιάζει σαν να κρύβεται, φωλιασμένο μέσα σε βράχια και γκρεμούς, σε απόσταση 35 χιλιομέτρων από το Καρπενήσι.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του χωριού (tornos.gr), το όνομά του φαίνεται να προέρχεται από το επίθετο τορνευτός, αυτός δηλαδή που έχει δουλευτεί με τέχνη. Δεν αποκλείεται ωστόσο και η εκδοχή να συνδέεται με το εργαλείο τόρνος που κάποιος τεχνίτης πιθανώς χρησιμοποιούσε στην περιοχή.

Η φύση γύρω από το χωριό οργιάζει ενώ η περιοχή αποτελεί αφετηρία για εξερεύνηση πολλών επιπέδων στο εκπληκτικό τοπίο της Ευρυτανίας. Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται και το φαράγγι Μικρό Πάντα Βρέχει, μια εντυπωσιακή τοποθεσία με μικρούς καταρράκτες που βρίσκεται ακριβώς κάτω από το μοναστήρι του Προυσού.

Το μονοπάτι για να καταλήξει κανείς εκεί ξεκινά από την  άκρη του Τόρνου. Το όνομα του το έχει πάρει, όπως και το «Πάντα Βρέχει» στα Δολιανά, από το νερό που πέφτει κατά μήκος του σαν βροχή όλη τη διάρκεια του έτους από πηγές που βρίσκονται στις κορυφές των βράχων, δημιουργώντας ένα μοναδικό θέαμα για τον επισκέπτη.

Οι άνθρωποι του χωριού καταβάλλουν οργανωμένες και μεθοδικές προσπάθειες να αναδείξουν τον τόπο τους κι έτσι το πανέμορφο τοπίο συνδυάζεται με σηματοδοτημένα μονοπάτια και καλή σήμανση, που επιτρέπουν στους πεζοπόρους- κάποιες διαδρομές ενδείκνυνται για «προχωρημένους»- να εξερευνήσουν την περιοχή και να θαυμάσουν την εκπληκτική φύση: επιβλητικοί ορεινοί όγκοι, δάση πυκνά, νερά κελαρυστά.

ΤΟΡΝΟΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

ΤΟΡΝΟΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

ΤΟΡΝΟΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

ΤΟΡΝΟΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

ΤΟΡΝΟΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

ΤΟΡΝΟΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

ΤΟΡΝΟΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

ΤΟΡΝΟΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

ΤΟΡΝΟΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

ΤΟΡΝΟΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

 

 

Πηγή: newsbeast

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ