ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Σπιτικό παγωτό βανίλια με δύο μόνο υλικά
Καλοκαίρι δίχως παγωτό δεν γίνεται!
Μικροί και μεγάλοι παραδίνονται στον πιο γλυκό πειρασμό για να δροσιστούν. Οι γεύσεις ποικίλλουν ανάλογα με τα γούστα.
Εμείς σας παρουσιάζουμε την κλασική βανίλια, που αποτελεί σταθερή και αγαπημένη προτίμηση για πολλούς.
Υλικά:
500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος με πλήρη λιπαρά
397 γραμμάρια ζαχαρούχο γάλα (1 κουτί)
Εκτέλεση:
Φροντίζουμε η κρέμα γάλακτος να είναι αρκετά παγωμένη (όχι στην κατάψυξη). Την ανακατεύουμε πολύ καλά χτυπώντας την με το μίξερ σε ένα μπωλ, ώστε να μοιάζει στην υφή με σαντιγί. Κατόπιν, προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα με το μίξερ. Ρίχνουμε το μείγμα μας σε μια παγωτιέρα ή σε ένα πλαστικό τάπερ, σκεπάζουμε με το καπάκι και το αφήνουμε όλο το βράδυ στην κατάψυξη. Το παγωτό την επόμενη μέρα θα είναι έτοιμο! Σερβίρεται σε μπωλ ή σε χωνάκι.
Εάν θέλετε, πριν βάλετε το μίγμα στην κατάψυξη, μπορείτε να προσθέσετε τριμμένα κομμάτια γεμιστών μπισκότων της αρεσκείας σας (π.χ. oreo) και να ανακατέψετε ελαφριά. Έτσι, θα έχετε λαχταριστό παγωτό με γεύση βανίλια coookies!
Καλή σας απόλαυση!