Βρειτε μας στα Social Media

Κόσμος

Υιός Πάμπλο Εσκομπάρ: Αυτά είναι τα 28 λάθη του «Narcos»

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Σεμπάστιαν Μαροκέν με προσωπική ανάρτηση στο Facebook τα «χώνει» στην σειρά του Netflix, ο δεύτερος κύκλος της οποίας προκάλεσε παροξυσμό

Όταν ο Χουάν Πάμπλο Εσκομπάρ μεγάλωνε μέσα στην απεραντοσύνη της Xasienda Naples πιθανόν να αναρωτιόταν γιατί δεν μπορούσε να παίξει με τα άλλα παιδάκια, σε μια γειτονιά του Μεντεγίν. Σε ηλικία εφτά χρονών δεν μπορούσε να καταλάβει ότι το επίθετο Εσκομπάρ, αντιστοιχούσε στον μεγαλύτερο έμπορο ναρκωτικών, που γέννησε η Κολομβία.

Γι’΄αυτόν ο Πάμπλο ήταν ο πατέρας του, αυτός με τον οποίο παίζανε στην πισίνα, αυτός που τον σκέπαζε ενίοτε κάποια βράδια, αυτός που όταν κρύωσε σε ένα καταφύγιο στο βουνό, είδε τον ναρκοβαρόνο μπαμπά του να καίει μέσα σε ένα βράδυ δύο εκατομμύρια δολάρια, για να τον κρατήσει ζεστό.

Όταν ο Εσκομπάρ σκοτώθηκε ο Χουάν Πάμπλο ήταν ένας έφηβος, που είχε μάθει να ζει κυνηγημένος λόγω του επιθέτου που κουβαλούσε, ένας έφηβος οργισμένος που ορκίσθηκε να εκδικηθεί τον θάνατο του.

Οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας και του Στρατού είχαν εντοπίσει τον ναρκέμπορο από ένα τηλεφώνημα στον γιο του, σε αυτόν που έδωσαν το μοναδικό προσωπικό του αντικείμενο, το ρολόι του.

Πρώτα στην Μοζαμβίκη και μετά στην Αργεντινή όπου έμεινε για πάντα, ο νεαρός Εσκομπάρ ενηλικιώθηκε, ωρίμασε και κάποια στιγμή «πέταξε» από πάνω του, όλο το όνομά του.

Ήξερε ότι αν το κρατούσε θα ήταν πάντα ο γιος του ανθρώπου που «χιόνισε» με κοκαΐνη όλη την υφήλιο, αυτός που θα τον έδειχναν όλοι με το δάχτυλο, ο γιος του Πάμπλο Εσκομπάρ.
Άνοιξε ένα τηλεφωνικό κατάλογο και διάλεξε τυχαία ένα όνομα.

Έγινε ο Σεμπάστιαν Μαροκέν, σπούδασε αρχιτεκτονική, παντρεύτηκε και επέστρεψε δύο φορές μόνο στην Κολομβία, την πρώτη για να επισκεφθεί τον τάφο του Εσκομπάρ και την δεύτερη για την πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ «Οι αμαρτίες του πατέρα μου».

Σε αυτό συναντήθηκε με τις οικογένειες ανθρώπων που είχε δολοφονήσει ο El Padrino τις ημέρες της παντοδυναμίας του στο διαβόητο καρτέλ του Μεντεγίν.

Φαίνεται ότι τελικά ότι και αν κάνει ο Σεμπαστιάν Μαροκέν, θα είναι πάντα ο Χουάν Πάμπλο Εσκομπάρ, το τέκνο του El Mahico, ένα μήλο που δεν έπεσε κάτω από την μηλιά.

Μετά από ένα βιβλίο για τον πατέρα του, ο Μαροκέν χτύπησε ξανά πριν λίγες ημέρες βάζοντάς τα με την σειρά «Narcos» η δεύτερη σεζόν της οποίας μόλις ξεκίνησε, προκαλώντας τον ανάλογο παροξυσμό.

Ο θείος, το όπλο της μαμάς και ο συνατγματάρχης

Με προσωπική του ανάρτηση στο facebook o γιος του πιο διάσημου ναρκέμπορου κάνει λόγο για 28 λάθη στα νέα επεισόδια, απαριθμώντας τα ένα προς ένα.

Ξεκινάει κάνοντας λόγο για τον θείο του Κάρλος Ενάο, τον οποίο η σειρά παρουσιάζει ως έμπορο ναρκωτικών τονίζοντας: «Ο θείος μου Κάρλος Ενάο δεν ήταν ένας έμπορος ναρκωτικών όπως τον παρουσιάζει η σειρά. Στην πραγματικότητα ήταν ένας άνθρωπος που δούλευε σκληρά, τίμιος, ευγενικός και καλός οικογενειάρχης. Ήταν αρχιτέκτονας που βοήθησε να χτιστούν κάποια σπίτια, δρόμοι και γέφυρες στην Hasienda Naples του πατέρα μου, αλλά δεν ενεπλάκη ποτέ σε παράνομες πράξεις.

Δεν καταδικάστηκε ποτέ στην Κολομβία η σε άλλη χώρα για οποιοδήποτε αδίκημα. Μιλούσε πάντοτε για ειρήνη και όχι για πόλεμο και δεν έζησε ποτέ στο Μαϊάμι. Απήχθη και βασανίσθηκε μαζί με τον Φρανσίσκο Τόρο, άλλο έναν αθώο άνθρωπο. Τι κρίμα που το Netflix έδειξε τόσα πτώματα κρεμασμένα, αλλά όχι τις φωτογραφίες του θείου μου, οι οποίες έχουν δημοσιοποιηθεί. Προτίμησαν να τον τοποθετήσουν χρονικά σε άλλο σημείο της ιστορίας του πατέρα μου και έδειξαν ότι ό θάνατός του ήταν αποτέλεσμα του πολέμου μεταξύ της αστυνομίας και των ναρκέμπορων, επειδή έτσι τους βόλευε».

Στην συνέχεια ξεκαθαρίζει ότι ο πατέρας του δεν ήταν ποτέ οπαδός της Ατλέτικο Νασιονάλ όπως αναφέρεται στην διάσημη σειρά, αλλά της Ιντεπετιέντε του Μεντεγίν, σχολιάζοντας μάλιστα δηκτικά: «Αν οι συγγραφείς της σειράς δεν ξέρουν ούτε την αγαπημένη ομάδα του Πάμπλο πως τολμούν να σας λένε ότι η ιστορία τους είναι αληθινή;».

Διαψεύδει ότι η μητέρα του είχε ποτέ στην κατοχή της ή είχε αγοράσει όπλο, ακόμη και μεταχειρισμένο, όπως διατείνονται οι συγγραφείς του «Narcos», ενώ δίνει την δική του εκδοχή για την δολοφονία ενός συνταγματάρχη στην σειρά.

«Ο πατέρας μου» γράφει «δεν σκότωσε τον συνταγματάρχη Καρίγιο όπως τον ονομάζετε στην σειρά. Επιτέθηκε πολλές φορές στις αστυνομικές δυνάμεις της Κολομβίας και οι δικοί του σκότωσαν πάνω από πεντακόσιους αστυνομικούς στο Μεντεγίν, μέσα σε ένα μήνα, αλλά όχι αυτόν».

Ξεκαθαρίζει επίσης ότι κατά την διάρκεια των τελευταίων ημερών της ζωής του, ο πατέρας του ήταν μόνος του και όχι μαζί με τα μέλη της ομάδας του σύμφωνα με την σειρά, τα περισσότερα εκ των οποίων είτε είχαν παραδοθεί στις αρχές, είτε είχαν σκοτωθεί.

Σε ότι αφορά το χρονικό διάστημα μετά την απόδραση του Εσκομπάρ από την φυλακή, η διαμονή της οικογένειας δεν ήταν σε βίλες όπως διατείνεται το «Narcos» αλλά σε καταφύγια τρώγλες.

Γράφει επίσης ότι ο πατέρας του δεν επιτέθηκε ποτέ στην κόρη του αντιπάλου του Ζιλμπέρτο Ροντρίγκεζ, την ημέρα που ο τελευταίος παντρευόταν τονίζοντας ότι «η εντολή του ήταν πάντα να μην αγγίζουν τις οικογένειες των αντιπάλων του».

Κάτι που ίσχυε μόνο για τα μεγάλα κεφάλια και όχι φυσικά για τα χιλιάδες  θύματα του ανθρώπου που νόμιζε ότι θα ήταν για πάντα ο βασιλιάς της κοκαΐνης.

protothema

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ