Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

Το εξαιρετικό animation από το Ρέθυμνο που έκλεψε την παράσταση στα βραβεία του 3ου πανελλήνιου διαγωνισμού συγγραφής σεναρίου | BINTEO

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα, όπως θα έπρεπε να απαιτείται σε κάθε είδους πολιτιστικό γεγονός, τελέστη εχθές το απόγευμα στην Αθήνα, στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, η απονομή βραβείων από την Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος για τον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Συγγραφής Σεναρίου 2016.

Μεταξύ άλλων, ξεχώρισε ένα σέναριο διαφορετικό… διαφορετικό,τόσο εξαιτίας της επίκαιρης θεματολογίας του, όσο, και, κυρίως, λόγω της άρτιας τεχνικής του υπόστασης, δεδομένης της δυσκολίας του εγχειρήματος, όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε. Το “Ανάμεσα στους Κόσμους”, του Ρεθυμνιώτη Γιώργου Μπουλουμπασάκη, ξάφνιασε ευχάριστα κριτές και επιτροπή, και κατάφερε να αποσπάσει όχι μόνο μια ιδιαίτερα τιμητική, τόσο για τον ίδιο όσο και για τον τόπο του, διάκριση, αλλά και τα εξαιρετικά σχόλια τόσο της κας Μιρέλλλας Παπαοικονόμου, η οποία, εμφανώς συγκινημένη, έκανε και την απονομή, όσο και του προέδρου της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος, κου Αλεξάνδρου Κακκαβά. Όπως χαρακτηριστικά είπε ο ίδιος ο κος Κακκαβάς, πρόκειται για μία εξαιρετική δουλεία, της οποίας η δυσκολία του είδους του σεναρίου κάνει την επιτυχία ακόμα μεγαλυτερη, ενώ αλλά μέλη της κριτικής επιτροπής είπαν ότι το έργο θα πρέπει άμεσα να προωθηθεί στην άλλη πλευρά του ατλαντικού μια και πρόκειται για καταπληκτική δουλειά που, όμως, είναι δύσκολο να υποστηριχτεί ως παραγωγή στην χώρα μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κος Μπουλουμπασάκης είναι στην ουσία ο πρώτος διαγωνιζόμενος στο πλαίσιο του θεσμού που συγγράφει ένα πρωτότυπο σενάριο μεγάλου μήκους για Animation και βραβεύεται, αποσπώντας τα εξαιρετικά σχόλια κριτών και επιτροπής. Η δυσκολία αυτού του εγχειρήματος είναι μεγάλη και το γεγονός της συγκεκριμένης βράβευσης επιβεβαιώνει την πολύ καλή δουλειά που έχει γίνει, όπως τόνισαν οι ειδικοί του θέματος.

Όπως ο ίδιος μάς δήλωσε «… είναι ιδιαίτερη τιμή για εμένα, για τον τόπο μου, να συμμετέχω για πρώτη φορά σε αυτόν τον θεσμό, καταθέτοντας ένα έργο ζωής για εμένα, το “Ανάμεσα στους Κόσμους”, και να αποσπώ όχι μόνο μια ιδιαίτερα τιμητική διάκριση αλλά και, το σημαντικότερο όλων, τα πολύ όμορφα και συγκινητικά σχόλια των ειδικών του είδους. ….. Η αρχή έγινε, τώρα πρέπει να “διαδώσουμε τα μηνύματα” που στέλνει το έργο πέρα απο τα δικά μας σύνορα. Ξεκινάει ένα συναρπαστικό και συνάμα δύσκολο ταξίδι. Όμως…. με υπομονή, επιμονή και αγάπη ελπίζουμε να πραγματοποιηθεί και ο επόμενος στόχος που, φυσικά, δεν είναι άλλος απο την μεταφορά του σεναρίου στην μεγάλη οθόνη.»

Σύμφωνα με τις αποκλειστικές μας πληροφορίες το σενάριο αναφέρεται στις έντονες κλιματικές αλλαγές που συντελούνται στο μακρινό Βόρειο Πόλο, οι οποίες αναγκάζουν σε αναζήτηση νέας πατρίδας το βασίλειο του Amos (μιας πολικής αρκούδας). Μετά από πολλές περιπέτειες φαίνεται ότι, επιτέλους, φτάνουν στον προορισμό τους. Όμως, μια συνάντηση θα είναι η αρχή της πιο μεγάλης τους δοκιμασίας…

Από την πλευρά μας, ευχόμαστε καλοτάξιδο και καλότυχο το “Ανάμεσα στους Κόσμους” στον όμορφο και συναρπαστικό χώρο του θεάματος. Θα περιμένουμε με αγωνία τα καλύτερα αποτελέσματα!

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ