Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Προκαλούν επεισόδια στα Χανιά οι Αμερικανοί πεζοναύτες του «Wasp» | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αρκετά περιστατικά έχουν δημιουργήσει μέχρι στιγμής οι Αμερικάνοι στρατιωτικοί του ελικοπτεροφόρου «USS Wasp», που αυτές τις μέρες βρίσκεται στη Σούδα.

Το ελικοπτεροφόρο διαθέτει προσωπικό 3.000 άτομα, μεταξύ των οποίων, πλήρωμα, στρατιώτες και κυρίως πεζοναύτες, οι οποίοι «κατακλύζουν» αυτές τις ημέρες το κέντρο της πόλης και όχι μόνο.

«Ενοχλούν περαστικούς με μπύρες στα χέρια»

Ωστόσο έχουν καταγραφεί αρκετά παράπονα δημοτών αλλά και επιχειρηματιών για τη συμπεριοφορά των Αμερικανών. Συγκεκριμένα, σε δρόμους όπως η Καλλεργών, η Νταλιάνη αλλά και στα σοκάκια του Παλιού Λιμανιού, οι στρατιωτικοί κυκλοφορούν συνεχώς με τις μπύρες στο χέρι, ενοχλώντας τους περαστικούς. Σύμφωνα με καταγγελίες που έχουν φτάσει στο zarpanews.gr, κάποιες φορές κρύβονται σε σκοτεινά σημεία και τρομάζουν ακόμα και τους οδηγούς με το να πετάγονται ξαφνικά μπροστά τους.

Επίσης, πολλοί από τους κατοίκους της παλιάς πόλης πετάγονται φοβισμένοι από τα σπίτια τους, από τις φωνές και τους καυγάδες που γίνονται συχνά τις τελευταίες ημέρες.

Πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι καταστηματάρχες που βλέπουν συχνά τους πελάτες τους να παρενοχλούνται από τους αμερικανούς, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους είναι αμούστακα παιδιά 20- 23 χρονών, που πολλές φορές βρίσκονται σε κατάσταση μέθης.

Πάντως υπάρχουν και καταστηματάρχες που βλέπουν τους αμερικανούς σαν «μάννα εξ ουρανού» για το ταμείο τους, ιδιαίτερα τώρα στο τέλος της καλοκαιρινής περιόδου.

Σημειώνεται ότι το ελικοπτεροφόρο θα παραμείνει στα Χανιά περίπου 10 ημέρες και ο σκοπός της άφιξης του είναι η αναψυχή του πληρώματος.

Με προσωπικό 3.000 ατόμων

Το ελικοπτεροφόρο USS Wasp κατέφθασε στο λιμάνι της Σούδας τη Δευτέρα 27 Οκτωβρίου μετά από ταξίδι 22.000 μιλίων, ενώ πραγματοποίησε πάνω από 4.500 αεροπορικές επιδρομές κατά των δυνάμεων του ISIS.

Όπως δήλωσε ο διοικητής του πλοίου, Άντριου Σμιθ, «Ήταν μια μεγάλη πρόκληση για εμάς και είμαι πολύ περήφανος για κάθε ναύτη και στρατιώτη που βρισκόταν στο πλοίο».

Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες που δημοσιεύει το zarpanews.gr, το πολλαπλών χρήσεων αμφίβιο σκάφος USS WASP διαθέτει προσωπικό  3.000 άτομα, μεταξύ των οποίων, πλήρωμα, στρατιώτες και κυρίως πεζοναύτες.

Το ελικοπτεροφόρο WASP έχει μήκος 257 μέτρων και πλάτος 32 μέτρων. Μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα 22 κόμβων.

Φιλοξενεί επίσης το πλήρες φάσμα του Ναυτικού και το Σώμα των Πεζοναυτών, ελικόπτερα, το tiltrotor MV-22 Osprey, συμβατικά αποβατικά σκάφη, και αμφίβια οχήματα.

Το USS WASP με τα αμερικανικά βομβαρδιστικά τύπου Α-10 και Harrier AV-8B τα οποία χρησιμοποιούνται στη ρίψη βομβών Απεμπλουτισμένου Ουρανίου έχουν επιχειρήσει στη Λιβύη, κατά των δυνάμεων του ISIS.

Για να φέρει εις πέρας την κύρια αποστολή του, έχει ένα σύστημα υποστήριξης επίθεσης που συγχρονίζει την ταυτόχρονη οριζόντια και κάθετη ροή των στρατευμάτων, το φορτίο και τα οχήματα σε ολόκληρο το πλοίο.

Πηγή: zarpanews.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ