Βρειτε μας στα Social Media

Χωρίς κατηγορία

Γήρανση εγκεφάλου: 6 τροφές για μυαλό «ξυράφι»

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η κληρονομικότητα και η άσκηση είναι δύο παράγοντες που παίζουν σημαντικό ρόλο στην υγεία του εγκεφάλου και μειώνουν τον κίνδυνο για την εκδήλωση άνοιας και Αλτσχάιμερ.

Ένας άλλος, εξίσου σημαντικός παράγοντας, είναι η διατροφή. Οι επιστήμονες έχουν επιβεβαιώσει την αξία συγκεκριμένων θρεπτικών συστατικών που συμβάλλουν στην καλύτερη γνωστική λειτουργία και τη μνήμη.

Φλαβονόλες & κακάο

Οι αντιοξειδωτικές ουσίες φλαβονόλες, οι οποίες περιέχονται στο κακάο και στη σοκολάτα, ανέστρεψαν σε υγιείς ανθρώπους την απώλεια της μνήμης που οφείλεται στην προχωρημένη ηλικία. Οι ερευνητές του Ινστιτούτου Τάουμπ του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Κολούμπια της Νέας Υόρκης διαπίστωσαν ότι η φυσιολογική μορφή έκπτωσης της μνήμης όχι απλώς μπορεί να «φρεναριστεί», αλλά ακόμη και να βελτιωθεί αισθητά χάρη στη συγκεκριμένη διατροφική παρέμβαση.

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ