Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Βασίλης Σκουλάς: Ο λυράρης που έβαλε τέλος στις μπαλωθιές στα Ανώγεια

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Όπως είχε γράψει στις 27 Δεκεμβρίου 2015 το Creteplus.gr o κ Σκουλας είναι από τους ανθρώπους που έχουν συμβάλλει ώστε να μειωθεί κατά πολύ η οπλοχρησία στα Ανώγεια, όντας πολέμιος της οπλοκατοχής.

Ο γνωστός καλλιτέχνης είχε εκφράσει και τότε την άποψη του για την οπλοκατοχή, ενώ είχε μιλήσει και για μια δυσάρεστη εμπειρία που είχε.

Πριν πολλά χρόνια είχε τραυματιστεί από σφαίρα στο πόδι, όταν σε ένα γλέντι στο οποίο έπαιζε, δέχτηκε ένα βλήμα από όπλο. Από τότε ο κ. Σκουλάς μάχεται για την απεμπλοκή της τοπικής κοινωνίας από το φαινόμενο της οπλοκατοχής, έχοντας μάλιστα δηλώσει πως δεν θα παίζει σε γλέντι στο οποίο θα πέσει έστω μια μπαλωθιά

Ενώ έχει φύγει από εκδήλωση, στην οποία έχουν πέσει πυροβολισμοί.

«Είχα σταματήσει σε γλέντι και είχα φύγει επειδή έριξαν με όπλα», λέει ο ίδιος, περιγράφοντας μάλιστα το ατύχημα που είχε. «Πριν χρόνια, είχα πάει να παίξω σε μια εκδήλωση. Με είχαν πλησιάσει για να μου πουν να παίξω κάποια τραγούδια. Εγώ τους είπα ότι θα τα παίξουμε όλα. Τότε έβγαλε κάποιος το όπλο μπροστά μου και πήρε μπροστά, με αποτέλεσμα να με τραυματίσει».

«Μετά το 1975 δεν ήρθε μόνο η οπλοχρησία. Έχουμε ζωοκλοπές, ναρκωτικά, προστασία μαγαζιών, πορνεία. Δεν είναι ξεκομμένα αυτά το ένα από το άλλο. Αφήσανε λοιπόν όλα αυτά και σιγά- σιγά αυτά διογκώθηκαν με αποτέλεσμα να είναι μη αναστρέψιμη η κατάσταση. Το πράγμα το πιάνεις από την αρχή. Σπας το σπυράκι πριν μεγαλώσει», είχε πει χαρακτηριστικά ο κ. Σκουλάς.

Κινήσεις όπως αυτή του κ Σκουλά ή του κ Αλεξακη είναι εκείνες που δείχνουν το δρόμο για την πάταξη των φαινομένων που κακό χαρακτηρίζουν την Κρήτη εξαιτίας μιας ανόητης… συνήθειας την οποία έχει μία μικρή μερίδα Κρητικών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από λίγες ημέρες ο Μανώλης Αλεξάκης έφυγε από το γλέντι γιατί έπεσαν πυροβολισμοί μέσα στον κόσμο.

Όλα έγιναν στο πολύ επιτυχημένο γλέντι στο χωριό Κασσάνοι. Ο κόσμος ήταν πάρα πολύς και γλεντούσε με την ψυχή του υπό τον ήχο της λύρας του γνωστού λυράρη. Γύρω στις 3 το βράδυ και ενώ δεν είχε αποχωρήσει σχεδόν κανείς, έκαναν την εμφάνιση τους δύο παρέες «καπεταναίων». Έπειτα από λίγο ο ένας εξ αυτών έβγαλε ένα όπλο και έριξε στον αέρα. Ο λυράρης προειδοποίησε πως αν συνεχίσουν να πέφτουν πυροβολισμοί θα σταματήσει.

Ενώ λοιπόν ο συγκεκριμένος συμμορφώθηκε, από την άλλη παρέα σύμφωνα με πληροφορίες συνέχισαν ακάθεκτοι. Ξανασηκώθηκαν έριξαν δύο- τρεις φορές, κάνοντας τον κ. Αλεξάκη να σηκωθεί και να αποχωρήσει.

Creteplus.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ